Doświadczenie

Wykaz krajów w których realizowaliśmy badania:

EuropaNiemcy, Austria, Czechy, Szwecja, Finlandia, Ukraina, Rumunia, Kazachstan, Włochy, Węgry, Hiszpania, Rumunia, Bułgaria, Francja, Rosja, Turcja, Białoruś AzjaChiny, Wietnam, Korea Południowa, Tajlandia, Singapur, Japonia, Ameryka PółnocnaStany Zjednoczone Ameryki (USA), Kanada Bliski WchódZjednoczone Emiraty Arabskie, Iran Australia i Nowa ZelandiaNowa Zelandia AfrykaRepublika Południowej Afryki

W ramach badań międzynarodowych zrealizowaliśmy m.in. następujące projekty:

  • "Niezwykłe właściwości zwykłych owoców"
  • "Smak jakości i tradycji prosto z Europy"
  • "Tradycja i jakość europejskiego mięsa"
  • "Gwarancja jakości QAFP"
  • "Rola pieczywa i przetworów zbożowych w codziennej diecie II"
  • "Europejski drób – w jakości siła"

 

Zakończyliśmy obecnie badania w USA i Kanadzie dotyczące postrzegania europejskiej wołowiny i wieprzowiny.

Jako jedyna organizacja z Polski współpracujemy obecnie z F.N.P.S.M.S. w Paryżu (Krajowa Federacja Produkcji Kukurydzy i Sorgo Nasiona) , dla której zrealizowaliśmy badania w 12 krajach europejskich oraz w Iranie, na temat postrzegania sorgo i kukurydzy ( badanymi grupami byli m.in. rolnicy i przetwórcy).

Aktualnie w ramach kampanii „Wszystkie smaki i kolory papryki, cukinii i bakłażana” realizujemy badania preferencji konsumentów dotyczących rodzajów, smaków, kolorów i kraju pochodzenia spożywanej papryki, cukinii i bakłażana.